Amazon cover image
Image from Amazon.com

Medicinsk fysik / Eva Berglund, Bo-Anders Jönsson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Lund : Studentlitteratur, 2007Manufacturer: Polen Copyright date: ©2007Edition: 1. upplDescription: 288 sidor illustrationer 25 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789144037967
Subject(s): DDC classification:
  • 616.075 22
Other classification:
  • Vea
  • Ucdb
  • Vmd
Online resources:
Contents:
Inledning -- Ultraljud -- Röntgen -- Laser -- Magnetresonans -- Strålningsbiologi och strålskydd -- Nuklearmedicin -- Strålbehandling -- Uppgifter och svar
Summary: Medicinsk fysik är ett ämnesövergripande läromedel, som ger en inblick i modern medicinsk diagnostik och terapi med strålning, områden i ständig utveckling. Boken beskriver och förklarar olika strålningsfysikaliska tillämpningar och hur fysiken gör det möjligt att framställa medicinska bilder. Det är en spännande bok som inspirerar till djupare resonemang om strålningsfysik, och stimulerar eleverna till att använda sina naturvetenskapliga kunskaper. Boken har ett enkelt språk och är rikligt illustrerad. Till varje kapitel finns ett antal uppgifter och problem. Medicinsk fysik är i första hand skriven för breddning, fördjupning och tillämpning av fysik i gymnasieskolan, men kan också användas som orientering på till exempel högskola och universitet samt för personal inom sjukvården.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Book (loan) Campus Karlskrona 616.07 Available 85001944607

2. tr., 2011 ; 5. tr. 2019

Inledning -- Ultraljud -- Röntgen -- Laser -- Magnetresonans -- Strålningsbiologi och strålskydd -- Nuklearmedicin -- Strålbehandling -- Uppgifter och svar

Medicinsk fysik är ett ämnesövergripande läromedel, som ger en inblick i modern medicinsk diagnostik och terapi med strålning, områden i ständig utveckling. Boken beskriver och förklarar olika strålningsfysikaliska tillämpningar och hur fysiken gör det möjligt att framställa medicinska bilder. Det är en spännande bok som inspirerar till djupare resonemang om strålningsfysik, och stimulerar eleverna till att använda sina naturvetenskapliga kunskaper. Boken har ett enkelt språk och är rikligt illustrerad. Till varje kapitel finns ett antal uppgifter och problem. Medicinsk fysik är i första hand skriven för breddning, fördjupning och tillämpning av fysik i gymnasieskolan, men kan också användas som orientering på till exempel högskola och universitet samt för personal inom sjukvården.

Adress: Biblioteket, Blekinge Tekniska Högskola, 371 79 Karlskrona
Telefon: 0455 - 38 51 01
E-post: biblioteket@bth.se
Ansvarig för sidan: Biblioteket