Amazon cover image
Image from Amazon.com

Utvändig färgsättning : förutsättningar, arbetssätt, exempel / Karin Fridell Anter, Kristina Enberg.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: T / Byggforskningsrådet ; 1997:1Publisher: Stockholm : Solna : Byggforskningsrådet ; Svensk byggtjänst [distributör], 1997Manufacturer: Arlöv : Berling Description: [2], 339 s. ill. (huvudsakligen i färg), diagr. 29 cmISBN:
  • 915405771X
Subject(s): DDC classification:
  • 721.09485 23/swe
Other classification:
  • NA 2805
  • Ic-c
  • Pmh
  • Ic
  • Pmh
Summary: Denna bok syftar till att ge inspiration och handledning till den som skall välja färg till olika sorters byggnader i olika omgivningar. Den beskriver hur färg uppfattas, vad omgivningen betyder och hur ljus och skuggor påverkar vad vi ser. Den beskriver vidare hur man gestaltar en byggnad med hjälp av färg och hur färg och form samspelar. I ett avsnitt ges en översikt över kulörer hos naturliga och infärgade fasadmaterial och en disskussion om den målade ytans egenskaper. I ett kapitel görs en genomgång av olika byggnadsstilar och färgsättning genom tiderna från 1400-talet till idag. Resonemangen i boken illusteras av ett stort antal färgbilder av i första hand byggnader i Sverige.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Book (Same day loan) Campus Karlskrona Referens 720 Available 85001945274
Book (loan) Campus Karlskrona 720 Available 02400006506

Denna bok syftar till att ge inspiration och handledning till den som skall välja färg till olika sorters byggnader i olika omgivningar. Den beskriver hur färg uppfattas, vad omgivningen betyder och hur ljus och skuggor påverkar vad vi ser. Den beskriver vidare hur man gestaltar en byggnad med hjälp av färg och hur färg och form samspelar. I ett avsnitt ges en översikt över kulörer hos naturliga och infärgade fasadmaterial och en disskussion om den målade ytans egenskaper. I ett kapitel görs en genomgång av olika byggnadsstilar och färgsättning genom tiderna från 1400-talet till idag. Resonemangen i boken illusteras av ett stort antal färgbilder av i första hand byggnader i Sverige.

NB: På omsl: ARKUS samt Målarmästarnas förening. Dessa har enligt förordet givit anslag till arbetet

Li:S

Adress: Biblioteket, Blekinge Tekniska Högskola, 371 79 Karlskrona
Telefon: 0455 - 38 51 01
E-post: biblioteket@bth.se
Ansvarig för sidan: Biblioteket